Stad Genk beschikt over 2 grote campussen en 3 hoger onderwijsinstellingen.

 

Op kot in Genk

Heb je een opleiding gevonden en ben je op zoek naar een kot? Via allekoten/genk vind je tal van betaalbare en kwalitatieve koten die momenteel beschikbaar zijn.

 

Blokken in een blokbar

Jeugd Genk organiseert blokbars tijdens de 3 grote examenperiodes waar je in alle rust kunt studeren. Met het nodige comfort zoals gratis wifi, voldoende stroompunten, koffie/water*, ruimtes voor ontspanning* en voldoende parkeermogelijkheden*.

*naargelang beschikbaarheid

Periodes:
1. eerste examenperiode - december tot februari
2. eindexamenperiode - mei tot juni
3. tweede zit - augustus tot september

 

De eerste examenperiode :

Start maandag 19 december 2022 tot en met vrijdag 3 februari 2023

Elke dag van 08u30 tot 21u30.

Aantal: plaats voor 90 studenten.

Locatie: Club 26 - Jeugdcentrum Rondpunt 26 (Europalaan 26, 3600 Genk).

 

Blokbar is uitzonderlijk gesloten op :

- andere uren :  zaterdag 24 december tot 17u

- zondag 25 december

- zaterdag 31 december

 

- zondag 1 januari

- vrijdag 13 januari + zaterdag 14 januari + zondag 15 januari

- vrijdag 20 januari + zaterdag 21 januari + zondag 22 januari

- vrijdag 27 januari + zaterdag 28  januari + zondag 29 januari

 

Je kan een studieplek in de blokbar reserveren via https://genk.kwandoo.com/.

De inschrijvingen starten wekelijks op woensdag voor de daarop volgende week.  Het is ook mogelijk om te studeren in de blokbar zonder inschrijving op voorhand, zolang er plaatsen ter beschikking zijn.
Je plekje om te studeren is trouwens helemaal gratis!

Nood aan een studieplek buiten de perioden van de blokbars? Je kan steeds terecht in de Bib. Reserveer een plaats via bookaplace.be

 

 

Studentenverenigingen

Wil je je studentenleven verrijken? Sluit je dan aan bij een studentenvereniging. Studenten van LUCA maar ook andere studenten in het Genkse kunnen zich aansluiten bij Ingeniosa. Neem een kijkje op hun website https://ingeniosa2017.wixsite.com/home voor de activiteiten de ze organiseren.

Studeer je in Leuven maar ben je van Genk? Sluit je dan aan bij Moeder Mijnlamp. Meer info over deze studentenvereniging en hun (ook Genkse) activiteiten vind je via: https://mijnlamp.org/

 

Het Werkhuis

Momenteel vestigt het collectief Geraas, bestaande uit studenten van LUCA, zich in het werkhuis. Dit is een creatieve werk- en ontmoetingsruimte voor jonge denkers en makers. Je kan er de lopende tentoonstellingen bezoeken en een kijkje achter de schermen nemen bij deze talentvolle studenten. Je kan er ook zelf residentie aanvragen. Neem een kijkje op Werkhuis Genk voor meer info.

 

Na inspanning komt ontspanning!

Naast de events die je op hetekolen.be kan vinden, kan je tal van andere activiteiten, uitstappen of dingen beleven in Genk.

Ontdek het mijnverleden van onze stad aan Campus C-mine. Je kan er zowel ondergronds op expeditie als bovengronds de mijnschacht beklimmen. Op de mijncité kan je ook films, expo's, concerten, theater- en comedyvoorstellingen ontdekken. Check hiervoor zeker het aanbod van C-mine cultuurcentrum

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstplek die je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit.

Zin https://www.sportingenk.be/ vind je al het aanbod.

Een andere manier om het hoofd leeg te maken, is de natuur in trekken. Het Nationaal Park Hoge Kempen is daarvoor de ideale uitvalsbasis. Meer info vind je op https://www.nationaalparkhogekempen.be/nl Maar ook op de Thor-site kan je de natuur intrekken, de mijnterrils bewandelen en het continue evoluerende Thor Park, waar tevens ook T2-campus huisvest, ontdekken.

And last but not least, kan je op heel veel plekjes in Genk eens goed gaan eten of iets gaan drinken. Keuze genoeg én het is allemaal lekker en divers. Geniet van de traditionele Belgische keuken of ontdek de talrijke Italiaanse, Griekse en Turkse restaurantjes. Foodies mogen alvast de Vennestraat, Stalenstraat en uiteraard het stadscentrum aanduiden op hun kaart. Ontdek hier alle restaurants en cafés.

Voor meer tips, ga naar visitgenk

 

Wist je dat...

  • Jeugd Genk jaarlijks een studentenwelkom op Campus LiZa en LUCA organiseert?
  • voor alle studenten een Student Kick-Off georganiseerd wordt aan de start van het academiejaar?
  • je als student 25% tegemoetkoming krijgt op je Buzzy Pazz (tot 26 jaar)?
  • je bij het fietspunt goedkoop fietsen kan huren?
  • je met je SNC-pas (sport-na-Campus) goedkoper kan sporten in Genk?
  • studenten van LUCA School of Arts gebruiker kunnen worden van de ateliers in het Werkhuis?