Hete Kolen is hét jongerenplatform dat beleving stimuleert in Genk. Er zijn in Genk duizenden jongeren die na de coronapandemie snakken naar feesten en uitgaan. Er zijn bijna wekelijks evenementen te doen in Genk, maar toch is er onder de jongeren het gevoel dat er in Genk weinig te doen is. Hier wil het Hete Kolen project op twee manieren op inspelen: de evenementen die er reeds zijn in kaart brengen en extra beleving (evenementen) genereren door jongeren te stimuleren om zelf dingen te organiseren.

In de eerste plaats wil Hete Kolen het belevingsaanbod in Genk meer onder de aandacht brengen door alle evenementen (gericht op jongeren) te verspreiden op de socialmediakanalen en onze website. Op deze manier wordt er een centraal punt gecreëerd waar jongeren altijd op kunnen terugvallen als ze op de hoogte willen zijn van wat er allemaal voor hun te doen is in Genk.

In de tweede plaats wil het Hete Kolen project organiseren stimuleren. Jongeren krijgen door middel van subsidies (DOEMA-projectsubsidie, fuifsubsidie en festivalsubsidie) de kansen en middelen om een evenement op poten te zetten.