Blog

 

Gigos - Pelele Summer Vibes

De afgelopen maanden gingen er weer heel wat jongerenevents door in Genk. Tijd om eens even terug te blikken op één van de geslaagde evenementen van Hete Kolen! Deze keer gingen we langs bij Gigos Sledderlo om te horen hoe zij de samenwerking ervaren hebben.

Op 20 augustus organiseerde de jongerenwerking van Gigos Sledderlo ‘Pelele Summer Vibes’ in jeugdhuis Pand. Deze fuif was voor hen de ideale afsluiter van een mooie zomervakantie.

De 16-jarige jongeren en hun begeleiding kijken met een goed gevoel terug op het event en op de samenwerking met Hete Kolen. Omdat het organiseren van dit soort fuiven voor hen nog onbekend terrein was, was het een geruststelling om te weten dat ze op Hete Kolen konden terugvallen voor raad. Vooral het advies over de drankprijzen en de hoeveelheid drank die ze moesten voorzien, was volgens Jeugdwelzijnswerker Vanessa erg welkom. Ook voor de zoektocht naar een goede DJ konden ze op hulp rekenen. Hete Kolen bezorgde hen een lijst van interessante en lokale DJ’s die ze dan zelf konden contacteren.

Daarnaast vonden de jongeren het ook heel aangenaam dat zij zich konden focussen op het echte werk: het organiseren, promoten en vormgeven van het event. De  administratieve kant van het fuifverhaal werd door ons opgevolgd: vergunningen aanvragen, aangifte bij SABAM, enzovoort.

En dat het een succes was, kunnen we wel zeggen! De jongeren gingen rond in de wijken en maakten reclame via sociale media. Er gingen uiteindelijk 150 tickets de deur uit en het werd een fantastische avond. De jongeren van Gigos denken er zelfs aan om een volgende editie te organiseren. To be continued dus!