Na inspanning komt ontspanning

Naast de events die je op hetekolen.be kan vinden, kan je tal van andere activiteiten, uitstappen of dingen beleven in Genk.

Ontdek het mijnverleden van onze stad aan Campus C-mine. Je kan er zowel ondergronds op expeditie als bovengronds de mijnschacht beklimmen. Op de mijncité kan je ook films, expo's, concerten, theater- en comedyvoorstellingen ontdekken.

Check hiervoor zeker het aanbod van C-mine cultuurcentrum

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstplek die je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit.

Meer info vind je hier

Lopen, een balletje trappen, zwemmen, fietsen of een andere sportieve activiteit in gedachten? Top idee! Want van sporten krijg je energie! In het SportinGenk Park vind je tal van mogelijkheden voor wat sportieve vrijetijdsinvulling.

Check sportingenk.be voor het volledige aanbod.

Een andere manier om het hoofd leeg te maken is de natuur in trekken. Het Nationaal Park Hoge Kempen is daarvoor de ideale uitvalsbasis. Maar ook op de Thor-site kan je de natuur intrekken, de mijnterrils bewandelen en het Thor Park, waar ook de T2-campus zich bevindt, ontdekken.

Meer info vind je op nationaalparkhogekempen.be en thorpark.be

And last but not least kan je op heel veel plekjes in Genk eens goed gaan eten of iets gaan drinken. Keuze genoeg én het is allemaal lekker en divers. Geniet van de traditionele Belgische keuken of ontdek de talrijke Italiaanse, Griekse en Turkse restaurantjes.

Foodies mogen alvast de Vennestraat, Stalenstraat en uiteraard het stadscentrum aanduiden op hun kaart. Surf naar visitgenk.be/nl/eten-drinken en ontdek alle restaurants en cafés in onze mooie stad!

Voor meer tips van wat er in Genk te beleven is, surf je naar visitgenk.be