Wat?

Een coming-of-age film over een (eerste) zomerliefde met een snuifje horror, die je doet verlangen naar de lange zomerdagen.

De viertienjarige Bastien reist samen met zijn jongere broertje en moeder naar Quebec, waar ze de zomervakantie doorbrengen met het gezin van hun moeders beste vriendin. Daar ontmoet hij de zestienjarige Chloé, een gehumeurde tiener die het liefst ver weg blijft van de volwassenen. Ze is geobsedeerd door een horrorverhaal dat al jaren leeft in Falcon Lake, over een geest die zou rondwaren in het meer, en vertelt het aan Bastien, die ze vervolgens opdringt om in het meer te gaan zwemmen.

Terwijl de grimmige sfeer de spanning opdrijft, wordt Bastien steeds meer verliefd op Chloé en probeert hij haar hart te veroveren. Tot het verhaal een bepaalde wending neemt die het leven van Bastien voorgoed verandert.

In haar regiedebuut schetst Charlotte Le Bon een delicaat en zelfs akelig beeld van de intensiteit van een eerste liefde: een idyllische setting van een zomerse romance en een spanning die samenhangt met groeipijnen van mensen.

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

 

Hoe laat & waar?

20u

Pathé euroscoop Genk

C-mine 1, 3600 Genk

 

Tickets

- 18 jaar en/of student = 8,5 euro

+ 18 jaar = 10,5 euro

link volgt nog

 

Meer info

C-mine event